Undgå at miste penge: Find dine glemte fradrag

af | sep 11, 2024 | Fradrag, Skatteråd

Føler du dig usikker på, om du går glip af vigtige fradrag i din skat? 😬 

Hvert år er der tusindvis af danskere, der overser fradrag, de ellers har ret til at få. Det betyder, at de måske ender med at betale for meget i skat. 

Men hvad nu, hvis du kunne sikre dig, at du får alle de penge tilbage, som du har krav på? 

I dette indlæg guider vi dig gennem de mest oversete fradrag og viser dig, hvordan du kan finde fradrag helt op til 3 år tilbage. Hvis du ikke orker at læse guiden, så prøv Glemte Fradrag i appen, så vi kan hjælpe dig med at sikre, at dine penge ikke går tabt! 😃

I dag kan du læse om følgende: 

  • De mest oversete fradrag 
  • Find dine fradrag for op til 3 år tilbage 
  • Guide til at finde dine glemte fradrag 
  • De vigtigste pointer

De mest oversete fradrag

Vidste du, at mange danskere går glip af store besparelser, fordi de glemmer at indberette nogle fradrag? Det er desværre en udbredt fejl, som kan koste dig dyrt. Her er en liste over nogle af de mest almindelige fradrag, som du måske har overset: 

1: Kørselsfradrag 

Kørselsfradraget er et af de mest kendte fradrag, men også et af de mest oversete. Mange glemmer at indberette kørsel til og fra arbejde, især hvis de ikke pendler hver dag. Dette fradrag kan hurtigt løbe op, og det er vigtigt at sikre, at du får alt med.

Du har måske, som mange, ønsket at få glæde af fradraget gennem året, og haft det indtastet på din forskudsopgørelse. Men du har måske også, som mange andre, glemt eller overset, at kørselsfradrag skal indtastes om igen på årsopgørelsen. 

2: Servicefradrag 

Servicefradraget giver dig mulighed for at få fradrag for servicearbejde i hjemmet, som fx rengøring eller havearbejde, som du betaler for. Har du glemt at indberette dette, betyder det, at du får færre penge mellem hænderne. 

3: Børnebidrag 

Hvis du betaler børnebidrag til den forældre, som har bopælen på jeres barn eller børn, kan du også få fradrag for det. Dette fradrag er heller ikke automatisk, og det er derfor vigtigt at huske at indberette det. Glemmer du det, går du glip af dine egne penge.

 

Find dine fradrag for op til 3 år tilbage

Du kan rette og indberette glemte fradrag op til 3 år tilbage og stadig få de penge, du har ret til! 😊 

Med Skatteguiden får du en nem og sikker løsning, så du undgår at miste dine penge. 

 

Guide til at finde glemte fradrag: fra start til udbetaling

At finde og indberette dine glemte fradrag behøver ikke være svært. Med Skatteguidens værktøj kan du sikre dig, at du får alle de penge tilbage, som du har ret til. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du gør: 

  1. Log ind på Skatteguiden appen
  2. Klik på det årstal, du ønsker at finde fradrag for
  3. Svar på spørgsmålene for at se, hvor mange penge du muligvis kan få
  4. Indsend anmodningen
  5. Vent på at vi ordner resten for dig, og få dine penge udbetalt! 😊

Når dine rettelser er indsendt, vil dine fradrag blive behandlet af Skattestyrelsen, og du kan forvente udbetaling inden for 2-3 uger. 

Med Skatteguidens værktøj bliver processen nem og sikker, så du ikke går glip af penge, du har ret til. 

Hvad koster det? 

Det kan føles som en stor opgave at sikre sig, at alle fradrag er med på årsopgørelsen. Og hvad koster det så? 

Indberet selv gratis via SKAT.dk, eller lad vores skatteteam klare det for dig for kun 499 kr. – som medlem får du endda rabat, og helt op til 100 procent som årlig LønmodtagerPlus medlem! 

Med Skatteguidens hjælp får du ro i maven og kan sikre dig, at du ikke går glip af vigtige penge. Det er en lille pris at betale for at sikre sig mod større skattesmæk eller få penge tilbage, som man har til gode i skat. Og bare rolig, hvis vi mod forventning finder at du alligevel ikke står til at kunne få fradrag eller har indberettet det tidligere, så koster det dig ingenting.  

 

De vigtigste pointer 

At få alle fradrag med på årsopgørelsen kan være udfordrende, men det er det værd. Mange danskere overser fradrag hvert år, men med Skatteguidens værktøj kan du undgå at gå glip af dine penge 😊 

Ved at bruge servicen kan du nemt finde og indberette glemte fradrag for op til 3 år tilbage. Det er en simpel måde at sikre, at du får de penge tilbage, som du har krav på. Og bedst af alt: det er gratis at bruge værktøjet, hvis der ikke findes nogen fradrag. 

Så hvorfor ikke tage chancen? Start med at tjekke dine fradrag i dag, og sørg for, at du ikke lader penge gå tabt 😃

Om Skatteguiden

Født i en kælder – opvokset på skatteparagraffer, kode og datasikkerhed. I dag er Skatteguiden en højteknologisk virksomhed med ét enkelt formål – at gøre personlig skat og fradrag nemt for os alle.

Pin It on Pinterest