Tjek og ret din årsopgørelse korrekt

af | sep 13, 2024 | Årsopgørelsen, Skatteråd

Er du klar til at tjekke din årsopgørelse? 😬

Det kan være svært og stressende at finde ud af, om du får alle de penge, du har ret til…

Mange overser vigtige fradrag og ender med at betale mere i skat, end de behøver. Og hvad, hvis du allerede har betalt din restskat, uden at vide, at du kunne have undgået det?

Bare rolig! I denne guide viser jeg dig præcis, hvordan du tjekker og retter din årsopgørelse i tide, så du ikke går glip af dine egne penge 😃

I dag kan du læse om følgende:

  • Sådan tjekker du din årsopgørelse for 2024
  • Tidlig Årsopgørelse – se den før tid
  • Hvornår kan du rette din årsopgørelse?
  • Typiske fejl i årsopgørelsen – og hvordan du undgår dem
  • Få hjælp til at rette din årsopgørelse
  • De vigtigste pointer

Sådan tjekker du din årsopgørelse for 2024

Du kan tjekke dine årsopgørelse, hvis du logger ind på SKAT.dk eller du kan se den i din Skatteguiden app.

Det er vigtigt, at du tjekker alle detaljer – især dine fradrag. Hvis der er fejl, kan det koste dig dyrt.

Og faktisk glemmer flere tusinde danskere at indberette fradrag hvert år. Det betyder, at de ender med at betale mere i skat, end de burde.

Derfor er det vigtigt at tjekke og rette din årsopgørelse i tide, så du får de penge, du har ret til.

Vi har gjort det ret let for dig at tjekke – du bruger bare funktionen Glemte Fradrag i appen – og jeg vil jeg endda tilbyde dig en gratis prøveperiode som medlem, så du kan få indberettet dine fradrag med rabat eller helt gratis af vores dygtige skatteteam 🙌

 

Tidlig Årsopgørelse – se den før tid

Vidste du, at du faktisk kan tjekke din kommende årsopgørelse før tid?

Den er god nok!

Direkte i din Skatteguiden app kan du se et estimat på din årsopgørelse mindst en måned før tid! Det er 100% gratis – så kan du få stillet din nysgerrighed allerede i starten af februar.

I februar 2024 beregnede Skatteguiden over en halv million tidlige årsopgørelser, hvoraf 94,6% var inden for 10 kr. af det faktiske resultat på årsopgørelsen.

Tilmeld dig Tidlig Årsopgørelse nu, så du slipper for at vente i længere tid end nødvendigt ✔️

 

Hvornår kan jeg rette min årsopgørelse?

Du har mulighed for at rette dine seneste årsopgørelser fra 3 år tilbage. Det lyder vildt, men den er faktisk god nok 😃

Det betyder, at hvis der er nogle fradrag du er berettiget til, som du ikke har fået glæde af de seneste 3 år, så er det ikke for sent at få dem indberettet – endnu.

Din nyeste årsopgørelse kan du ændre i så snart den er kommet ud. Det vil sige medio marts.

Har du brug for hjælp til at få rettet i din forskudsopgørelse, så du kan sænke din risiko for skattesmæk, når årsopgørelsen udkommer? Prøv et medlemskab gratis i 30 dage, og oplev en verden, hvor du ikke behøver at bekymre dig om din skat.

 

Typiske fejl i årsopgørelsen – og hvordan du undgår dem

Mange danskere begår de samme fejl, når de udfylder deres årsopgørelse. Her er nogle af de mest almindelige:

  • Glemte fradrag: Det er let at overse fradrag, som du er berettiget til, fx kørselsfradrag eller servicefradrag. Hvis du glemmer dem, betaler du mere i skat, end du behøver
  • Forkert indkomst: Det, du har tjent, kan være indberettet forkert på din årsopgørelse af dig selv. Det kan i flere tilfælde føre til en uventet restskat

Disse fejl sker ofte, fordi mange danskere er usikre på, hvilke oplysninger der skal inkluderes. Konsekvensen kan være et skattesmæk eller at gå glip af penge, du ellers havde ret til.

For at undgå disse fejl, skal du sikre dig, at du gennemgår din årsopgørelse nøje, og dobbelttjekker alle dine oplysninger. Hvis du opdager en fejl, kan du rette den direkte på SKAT.dk, eller som medlem få vores dygtige skatteeksperter til at give den et tjek.

 

Få hjælp til at rette din årsopgørelse

Hvis du er usikker på, hvordan du retter din årsopgørelse korrekt, er der hjælp at hente.

Med en medlemspakke, får du en hjælpende hånd til at sænke din risiko for skattefejl, og du får medlemsrabat for at indberette dine glemte fradrag. Og med et årligt LønmodtagerPlus medlemskab, får du endda 100 procent rabat! 😮

Vores skatteteam kan hjælpe dig med at finde de fradrag, du måske har overset, og sikrer, at alt er på plads.

 

De vigtigste pointer

Det kan være noget af en udfordring at tjekke og rette sin årsopgørelse, men det er altså nødvendigt for at sikre, at du ikke går glip af penge, du har ret til.

Ved at følge denne guide, kan du undgå de typiske fejl og sikre, at din årsopgørelse er korrekt. Og husk, du behøver ikke gøre det alene – Skatteguiden står klar til at hjælpe dig med at få det hele på plads.

Du får nemlig som medlem dit helt eget dygtige skatteteam bag ryggen. Vi hjælper dig med at få ro i maven og få orden i din skat – og så kan årsopgørelsen bare komme an 😊

Om Skatteguiden

Født i en kælder – opvokset på skatteparagraffer, kode og datasikkerhed. I dag er Skatteguiden en højteknologisk virksomhed med ét enkelt formål – at gøre personlig skat og fradrag nemt for os alle.

Pin It on Pinterest